ניחוחות הדרים עם אלישבע גליקסברג

    יוסי ברויער Comments Off on ניחוחות הדרים עם אלישבע גליקסברג
    21:45
    08.05.24
    נתי קאליש No Comments on עדות אישית: "הרב משה הלל אמר בביטחון: תעלו למירון בשמחה רבה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    אירוח משפחתי, אירוע רב משתתפים, מתנת הוקרה או עיצוב חלל יוקרה, יושפעו רבות מאיכותו של המוטיב. אלישבע גליקסברג, מנכ"ל 'יופי של אירוע' ומעצבת הבית, תביא מדי שבוע, טיפים מקצועיים ואסתטיים,אשר יוכיחו כי השפה העיצובית מדברת לכל אחד.

     

    והפעם, כתבה בניחוח הדר

     

    לסחוט מחמאות

     

    מדי חורף,הוא מגיע אלינו, כמתנה מהבורא , ארוז מן הטבע , בטקסטורה מהודרת, בעלת מרקם מעניין , ותוכן בעל מצבי צבירה שונים. אם השַלֶכֶת מבשרת את הסתיו, אז ללא ספק, פרי ההדר מהווה כרוז סמוי על בוא החורף על צבעיו, ניחוחותיו ותוצריו. בכתבה זו נלמד, כיצד לנצל באופן מקסימלי את פרי ההדר עד קבלת כלי קיבול מהודר. כתבה סוחטת תוצאות.

    הרצון לקשט ולצבוע מפגין סגנון וטעם, מיזוג בון צבע וחומר מהווה אמצעי הבעה קוגנטיבי (סטיילינג:אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

    זה חוק בלתי כתוב, שכל הרעיונות הטובים והמוצלחים, מבליחים ברגעים בלתי צפויים. כדי למנף אותם לתוצר אופרטיבי, צריך לתעדם או ליישמם בו במקום. וזה מה שקרה לי בראשית העונה, כשאחזתי בידי תפוז מדהים במרקמו. בעוד שנוזל הזהב טיפטף מן המסחטה לקנקן, חשבתי לעצמי על הקליפה הכתומה הזאת, שבעוד שניות אחדות תסיים תפקידה ותושלך בנונשלנטיות לאשפה… כשם שפעמים רבות אנו שומרים עטיפת מתנה לצרכים מגוונים, החלטתי לשמור את אריזתו של התפוז, ולתת לה הזדמנות נוספת טרם השלכתה.

    מבט על התמזגות צבעי המפה עם האלמנטים של העריכה (סטיילינג:אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

     

    חומרי גלם:

     

    • 2 חצאי תפוז לאחר סחיטת העסיס
    • ענפי מילוי (מן הגינה/ שאריות מהמשתלה)
    • 1/4 ספוג
    • סכין
    • קערת מים
    • צלחת בסיס

    תהליך העבודה:

     

    • לנקות את שאריות הפרי מן הקליפה
    • לחתוך את רבע הספוג לשני חלקים
    • לטבול את הספוג בקערת מי ברז
    • להמתין לשקיעת הספוג (ללא התערבות)עד הקרקעית
    • להוציא את הספוג ולנערו משאריות המים
    • להכניס את קובית הספוג בחצי התפוז
    • למלא את הספוג בענפים באופן רנדומלי (אקראי) למראה טבעי
    • להניח את היצירה הטבעית על כל צלחת מצויה.

    אופציות שימוש בתוצר:

     

    • • מרכזי שולחן
    • • הפתעה אישית
    • • נוי על מדפים / נישות
    • • פיזור במוקדים שונים בגינה

     

    ענפי הסולידגו מתפרצים בטבעיות מקליפת התפוז (סטיילינג אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

     

    הידעת?

     

    הצבע הכתום, נחשב לפיגמנט החם ביותר בסקאלת הצבעים, וככזה, השפעתו המוחצנת מעלה תיאבון. הכתום נחשב לצבע עממי, מעודד סלחנות, משדר חמימות-חפה מכל יומרה. בימות החורף הקרים והסגריריים , ניתן ליצור אווירה חמה באמצעות שימוש בצבעים חמים במרחב המחיה שלנו.

    עקב הנימה העממית שמשדר, לא יוצר יוקרה בחללים, ומומלץ לאירוח חמים בסלון או בחיק הטבע.

     

    אודות שילוב הצבעים כתום וסגול:

     

    הכתום והסגול ניצבים על אותו קו בגלגל הצבעים ונחשבים למנוגדים.

    הסגול ההוליסטי, האסתטי, הקר והמרגיע, מאזן את הטפרמנט הכתום. ובכך נוצר שילוב מנצח- התופס את העין, באופן שבלתי ניתן להתעלם ממנו (מומלץ לצרכי שיווק/העברת מסר בעל עוצמה).

     

    ענפי העדעד הסגולים מתמזגים עם ההדרים (סטיילינג:אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

    מסגולות משקה ההדר:

     

    מעבר להיותו ספק מרכזי של ויטמין C החיוני למערכת החיסונית, מהווה מקור בלתי נדלה של סיבים תזונתיים לפעילות תקינה של מערכת העיכול והסדרתה.

     

    טיפ:

    • כדי לבחור פרי הדר מוצלח, משקלו צריך להיות גבוה ביחס לגודלו- עובדה המעידה על כמות מכובדת של מיץ. טריות ואיחסון ראוי ניתן לבדוק על פי רעננות הצבע .
    • על מנת להפיק מלימון כמות נדיבה של מיץ מהמקובל והצפוי, מומלץ לגלגל את הלימון מס' פעמים על גבי משטח ישר (להקפיד על טמפרטורת החדר), לסחוט תוצאות כבר אמרנו?

     

    ואין כמו תפוזים סיניים להשלמת התמונה (סטיילינג אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

    פרח תפוז- הצעת הגשה

     

    סימבולי, לא יומרני, בעל חיתוכים בסיסיים, קל להכנה, המהווה גיוון ויזואלי מחד ואופציה אסתטית לנגיסה בתפוז מאידך.

    הפייבוריט שלי להגשת פלחי תפוז

    שלב ראשון: פרסי את התפוז לחצאי פרוסות)סטיילינג אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה

     

    שלב שני: הניחי את הפרוסות אחת על השניה (סטיילינג אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

     

    שלב שלישי : מלאי את הצלחת עד לקבלת פרח (סטיילינג אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

     

    שלב רביעי: צמצמי את נפח הקליפה לקבלת ספירלה סגורה(סטיילינג אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

     

     

     

     

     

     

     

    שלב חמישי: הניחי במרכז(סטיילינג אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    ירקות שורש ? לא רק במרק…

     

    אחת הקונוטציות של בית חמים ביום סתווי :ניחוח מהביל של מרק. אני בטוחה שבכל מטבח, נותרה שארית של ירק אשר ניתן לנצל אותה לעיטור השולחן או מזנון האוכל.

    המוצרים:

    • פרוסות קולרבי (ניתן להמיר בתפוח עץ)
    • קורצן פירות
    • קיסם
    • צבע מאכל ג'ל

    ההכנה:

     

    לפרוס פרוסה ולחרוץ פרח (סטיילינג אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

     

     

     

     

     

     

     

    לצבוע את הפרח בצבע מאכל (סטיילינג אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

     

    נשנוש

    לחילופין: לצבוע את הפרוסה ולהותיר את הפרח טבעי (סטיילינג אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

     

     

    פתיחה או עיטור ארוחה (סטיילינג אלישבע גליקסברג צילום:דניאל לילה)

     

    השבע של אלישבע

     

    1. לפקוח שבע עיניים סביב ולאתר את מאפייני העונה
    2. לנצל כל חלקיק באופן מושכל
    3. למנף את השימוש במוצר
    4. לחשוב על הקונוטציות שרוצים להעביר למתארח
    5. אפילו נשנוש פרי יכול להירתם לחוויה קולינרית
    6. לאסוף צלחות הגשה בשלל צבעים וקווי מיתאר
    7. לאסוף בדים במגוון טקסטורות ומרקמים לעיטור שולחנות ומזנונים

     

    חורף בריא ומבורך
    אלישבע
     



    0 תגובות